Tort cu ciocolată şi nuci

by - 01:24

 Tort cu ciocolata si nuci

 

Acesta-i tortul pe care mama şi-l prepara în fiecare an, pe 31 decembrie, căci era ziua ei. Vreau de mult să îl coc şi s-a nimerit anul acesta, de ziua tatălui meu, să îl fac.

Iată ingredientele de care veţi avea nevoie (mie-mi plac reţetele cu cât mai puţine ingrediente, cum v-am obişnuit... să fie savuroase şi să ne bucure)—

200g unt [am folosit unt de casă]

200ml lapte

200g zahăr [am folosit 100g zahăr de cocos şi 100g zahăr obişnuit granulat]

3 linguri cacao

9 linguri făină

½ plic praf de copt

4 ouă

100g ciocolată neagră

30 nuci

 

Am făcut mai întâi siropul, lăsând pe foc mediu un vas în care am adăugat untul, laptele, zahărul şi cacaua. L-am luat de pe foc doar după ce amestecul a fiert şi l-am lăsat să se răcească.

Pregatiti siropul

Apoi, am pus la o parte 15 linguri din acest amestec, iar în siropul rămas am adăugat făina, praful de copt şi gălbenuşurile. Albuşurile le-am bătut spumă şi le-am încorporat uşor în acelaşi amestec.

Am folosit o tavă rotundă, cu fund detaşabil, în care am turnat amestecul şi apoi am copt blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 10 minute şi la 150°C pentru încă 25 minute.

Blatul - gata pentru cuptor

Cât blatul s-a răcit, am făcut glazura, adăugând ciocolata neagră în siropul pus la păstrare şi lăsând să se topească pe foc mic. Marcel mi-a curăţat 30 nuci şi am rumenit miezul, pe care l-am încorporat în sirop. La final, am turnat glazura peste blatul de tort şi am lăsat să se răcească.

Turnati glazura peste blat

„...şi, tata, de ce îţi aminteşte tortul?” J

You May Also Like

0 comments