Prăjitură cu banane

by - 23:52

Prajitura cu banane

Pentru blat:
6 ouă
6 linguri zahăr pudră
1 lingură ulei
4 linguri cacao
2 linguri făină

Pentru umplutură:
110g fulgi de cocos (puteţi folosi şi nucă măcinată)
3 polonice lapte
4 linguri zahăr
1 plic zahăr vanilat
130g unt

2 banane mici

Pe când eram copil, aceasta era prăjitura mea preferată dintre toate cele (delicioase, oricum!) pe care le pregătea mama. Prin 1992 îmi amintesc cum era duminică, eu mă uitam la „Dracula” (mereu am iubit filmele de groază) şi mama cocea minunăţia asta în bucătărie. Nici nu a apucat să o bage în frigi, că am şi devorat două felii!

Cum să o preparaţi şi voi? O las pe mama să vă ghideze. J
Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă uleiul, cacaua, făina şi albuşurile bătute în prealabil spumă.
Pregatim blatul
Se aşază hârtie de copt într-o tavă mare (40x40 cm), apoi se toarnă compoziţia şi se coace în cuptorul preîncălzit, la 150°C, timp de 12-14 minute.
Coacem in cuptor
-urmează partea cea mai grea din toată reţeta, dar veţi reuşi! şi nu lăsaţi blatul să se răcească prea mult după ce l-aţi scos din cuptor!-
Varianta mamei era să scoată blatul pe un şervet umed şi să îl ruleze cu şervet cu tot, ca să nu se crape, dar să ia totodată forma necesară pentru această reţetă.
Varianta mea (şi ideea salvatoare a lui Marcel) a fost să tăiem aluatul în două jumătăţi, pe care le-am rulat cu ajutorul unei folii de plastic, lăsându-le apoi să se răcească (un mic truc: le-am fixat cu elastic).
Rulam blatul si pregatim crema
Între timp, fulgii de nucă de cocos se sting cu 3 polonice de lapte fierbinte. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat, apoi se încorporează untul (la temperatura camerei). Eu prefer să frământ toată această umplutură (să o simt!) decât să folosesc mixerul.

După ce s-a răcit blatul, se unge cu cremă, se pune câte o banană întreagă pe fiecare bucată, se rulează şi se bagă în frigider. Se serveşte după cel puţin 2 ore.
Ungem cu crema, adaugam o banana, rulam

Cred că vă va plăcea! ;-)     

You May Also Like

0 comments