Quiche de primăvară

by - 16:10

Quiche de primavara

3 ouă
350ml lapte
65g făină
1 linguriţă praf de copt
1 lingură unt
sare
55g feta
10 roşii cherry
2 fire ceapă verde
1 fir usturoi verde
2-3 linguri oregano uscat

Am mai făcut eu quiche, însă cum verdeţurile m-au înnebunit pur şi simplu în primăvara aceasta, am zis să încerc o variantă proaspătă-foc, iarăşi doar din 3 ouă.
Iată ce a ieşit—

Preîncălziţi cuptorul la 175°C.
Amestecaţi ouăle cu laptele, adăugaţi făina (amestecată în prealabil cu praful de copt) şi încorporaţi şi lingura de unt până când nu se mai observă cocoloaşe.
Separat, tăiaţi roşiile, usturoiul şi ceapa. Fărâmiţaţi/tăiaţi brânza. 
Separat, taiati rosiile, usturoiul si ceapa; faramitati/taiati branza
Adăugaţi-le pe toate, împreună cu sare, după gust, în amestecul deja format. Turnaţi într-o tavă rotundă (pe care aţi uns-o şi tapetat-o în prealabil; eu am folosit una de silicon şi nu a fost nevoie) şi introduceţi în cuptor pentru 35 minute.
Turnati intr-o tava rotunda si introduceti in cuptor
Lăsaţi să se răcească 5 minute după ce aţi scos din cuptor. Tăiaţi o felie şi presăraţi oregano deasupra. [Eu am o minunăţie de oregano, cumpărat din Iran – este cel mai savuros pe care l-am gustat vreodată!] Tot ce v-a rămas (dacă va fi cazul) poate fi păstrat în frigider. Mie mi-a plăcut şi cald, şi rece.

Şi ştiţi ce mi-a mai plăcut? Că reţeta ne stimulează creativitatea: putem adăuga orice tip de brânză pe care-l avem şi substitui legumele din compoziţie cu unele pe care deja le-am cumpărat. Poftă bună!  

You May Also Like

0 comments