Indiene

by - 02:02

 Indiene

 

3 indiene mari

Biscuiţii

2 ouă

2 linguri zahăr

4 linguri făină


Siropul

60ml apă

15g zahăr

1 strop rom


Glazura

50g ciocolată cu lapte


Umplutura

150g smântână pentru frişcă

30g zahăr

 

Mamei îi plăceau tare mult indienele! Aşa că, nu mare mi-a fost mirarea când am găsit ingredientele notate într-unul din caietele ei vechi din care se desprinseseră foile.

 

Am adaptat reţeta, păstrând însă gramajele mamei, şi a ieşit cam aşa—

Se mixează ouăle cu zahărul până când compoziţia este spumoasă, apoi se adaugă făina. Într-o tavă pregătită cu hârtie de copt se toarnă într-o formă metalică rotundă (diametru: 7 cm – mi-am dorit nişte indiene gigantice) câte o lingură şi jumătate din aluat. Veţi avea 6 astfel de cercuri. Coaceţi-le la 160°C timp de 10 minute. Apoi, lăsaţi-le să se răcească puţin.

Biscuitii pentru indiene

Urmează siropul: apa şi zahărul se amestecă şi se lasă la fiert pe foc mic-mediu, la final adăugându-se romul. 3 biscuiţi se stropesc cu câte 2 linguri de sirop şi se lasă în frigider. De preferat pe un grilaj, 3 biscuiţi se stropesc doar cu câte o lingură de sirop.

35g ciocolată se topesc pe baie de abur, apoi vasul se ia de pe foc şi se adaugă cele 15g rămase, pentru un fel de temperare. Se toarnă ciocolata peste biscuiţii de pe grilaj, apoi, după întărire, se lasă 30 minute în frigider.

Turnati ciocolata peste 3 dintre biscuiti

La final, se bat bine smântâna pentru frişcă şi zahărul.

Pe o farfurie, se aşază un biscuit însiropat, apoi, cu un poş, frişca, iar, la final, biscuitul cu ciocolată.

 

Poftă bună! ♥ [Marcel a spus că aceasta va fi cina lui.]

You May Also Like

0 comments