Chou à la crème

by - 01:55

Chou a la creme

8 x chou à la crème

 

Aluat

60ml apă

30g unt

1 praf de sare

70g făină

2 ouă (mici)

 

Cremă

1 ou

165ml lapte

60g zahăr

25g făină

un strop esenţă de vanilie


+150g frişcă sau smântână 25% (bătută cu 20g zahăr) pentru ornat


Ajunge greu la voi această reţetă (tot a mamei!) – deh, ultima perioadă a vieţii mele a fost foarte agitată, însă îmi revin –. Atât de gustoase mi-au ieşit prăjiturile, că nu am putut să nu împărtăşesc cu voi gustul lor.

 

Formele se prepară la fel ca eclerul

Se fierbe apa împreună cu untul şi cu sarea. Când dă în clocot, se adaugă dintr-o dată toată făina, amestecând repede cu o lingură de lemn. Se ia de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se adaugă câte un ou, amestecând încontinuu. Nu se pune oul următor până ce primul nu a fost absorbit complet.

Se umple pe jumătate un poş cu vârful de 1 cm diametru şi cu el se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt grămăjoare de mărimea unei jumătăţi de ou, nu bastonaşe ca la ecler. Se dau la cuptorul preîncălzit, la 190°C, pentru primele 20 minute, apoi se coc la 170°C, cu uşa cuptorului uşor deschisă, pentru încă 20 minute.

Se toarna gramajoare

După ce s-au copt, se taie câte un căpăcel, iar partea de jos se umple cu cremă de vanilie, peste care se aplică un strat de frişcă.

Se taie capacelele

Cum preparaţi crema de vanilie? Se freacă gălbenuşul cu 2/3 din cantitatea de zahăr până se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă 1-2 linguri de lapte şi se amestecă din nou. Se adaugă făina şi imediat se toarnă această compoziţie în laptele care clocoteşte cu vanilia. Se bate încontinuu până dă în 2-3 clocote. Se ia de pe foc şi se adaugă albuşul bătut tare cu restul de zahăr. /între noi fie vorba, este crema mea de vanilie preferată!/

Cum preparati crema de vanilie?

Revenind la căpăcel, acesta se pune la loc şi... rămâne doar să înfulecaţi prăjitura.

 

Cum vi s-a părut? :D

You May Also Like

0 comments