Rogel

by - 21:52

Rogel

4 x mini Rogel

Aluat
200ml smântână 25%
200g făină

Umplutură
200g dulce de leche

Mering italian
50g zahăr
25ml apă
1 albuş
o picătură de esenţă de vanilie

Unul dintre cele mai dragi suflete din această lume pentru mine este o argentiniancă pe nume Nuria. Pe lângă prietenia ce ne leagă (ne-am cunoscut acum 9 ani pe când înnoptam la aceeaşi pensiune – ea cu iubitul ei, Telemaco –acum au şi o frumuseţe de fetiţă, Allegra-; eu cu al meu Marcel), avem şi multe chestii în comun. Una dintre pasiunile noastre cele mai mari este prăjituritul.
Ea s-a lăsat de avocatură şi şi-a deschis o patiserie online (livrează minunăţiile pe care le coace – şi le puteţi vedea aici –) şi... urmărind eu postările ei care te fac să salivezi, am dat peste... acest Rogel. [Eu aveam oricum o obsesie dinainte legată de dulce de leche argentinian.]
În ianuarie ne-am revăzut în Argentina şi programaserăm să coacem chestii împreună, însă mai mult am umblat haihui. Ajunsă însă la nord, în Salta, am gustat Rogel. M-a înnebunit. Aşa că i-am cerut Nuriei reţeta. S-a bucurat mult când am întrebat-o dacă ar fi de acord să o împărtăşesc cu voi. Şi tot de la ea am primit cadou şi dulce de leche – chiar şi varianta pentru patiseri (am conchis că-i bun tare Vacalin).  

Cele două ingrediente pentru aluat se amestecă uşor, pentru a nu activa glutenul. Când coca nu se mai lipeşte de degete, se lasă în frigider 10 minute (ar trebui ca, în cazul apăsării, să nu revină la forma inţială).
Preparati coca
Se întinde aluatul cu sucitorul, cât mai subţire posibil, şi se taie discuri cu o formă sau cu un pahar (eu am folosit o formă de 7 cm şi mi-au ieşit 20 discuri). Coaceţi-le pe hârtie de copt, în cuptorul preîncălzit, la 160°C, timp de 12 minute.
Puneti discurile la copt

După ce se răcesc, discurile se vor aşeza unul peste altul (eu am făcut turnuleţe de câte 5), cu dulce de leche între ele.
Un mic truc: Apăsaţi peste fiecare turnuleţ după finalizare.
Faceti turnulete, cu dulce de leche intre ele

La final, fiecare turnuleţ se decorează cu mering italian. Cum îl preparaţi?
Bateţi albuşul tare.
Între timp, lăsaţi apa şi zahărul pe foc mic. După dizolvare, lăsaţi siropul pe foc mediu, fără a amesteca. După aproximativ 5 minute, turnaţi-l peste albuş şi adăugaţi un strop de esenţă de vanilie. Amestecaţi cu grijă, turnaţi într-o formă de ornat şi decoraţi – va trebui să lucraţi foarte repede. Dacă doriţi, folosiţi un arzător de bucătărie pentru a da un pic de culoare Rogel-ului vostru. J

Gracias, mi Nu – te quiero mucho ♥

You May Also Like

0 comments