Colchão de noiva

by - 17:29

Colchão de noiva

4 porţii

100g biscuiţi
270g smântână pentru frişcă
15g zahăr
230g lapte condensat
   500ml lapte
   133g zahăr

Astăzi mă reîntorc în timp, în ianuarie 2019, mai exact, deşi pare că a fost ieri. Mă găseam cu Marcel în Azore, un loc în care visez să mă reîntorc pentru că, da, mi-a plăcut atât de mult! Într-o seară ne-am dus să cinăm la un restaurant cu pretenţii, recomandat de gazda noastră din Ribeira Grande, şi eu – ca mai întotdeauna – pusesem ochii pe un desert. Mă lăudase până şi chelnerul pentru alegere, iar Marcel... Marcel şi-a comandat şi el o porţie, într-atât de mult i-a plăcut. A devenit unul dintre deserturile lui favorite dintotdeauna.
De atunci am încercat din răsputeri să îi aflu numele (am găsit, într-un final, bonul), navigând printre mai multe variante de reţetă. Am rămas la una, ce se apropie cel mai tare de ce-am servit acolo. Şi ne alimentează dorul de ducă şi de dulciuri speciale.

Desertul acesta (sobremesa în portugheză) se prepară foarte simplu.
Sfărâmaţi biscuiţii (eu am folosit de tip Petit Beurre şi blenderul mi-a fost de mare folos).
Sfaramati biscuitii

Smântâna pentru frişcă va fi bătută bine şi în ea se va adăuga treptat laptele condensat. Dacă vă decideţi să folosiţi lapte condensat preparat în casă (este delicios!), aveţi reţeta aici
Cum montaţi? Un strat biscuiţi sfărâmaţi, un strat cremă, un strat biscuiţi sfărâmaţi, un strat cremă şi încă un strat subţire de biscuiţi sfărâmaţi. Puteţi folosi un vas mai mare sau cupe individuale.

Musai lăsaţi în frigider cel puţin două ore. Veţi rezista cu greu, dar vă promit că va merita!

You May Also Like

0 comments