Prăjitură pufoasă cu morcovi

by - 23:11

Prajitura pufoasa cu morcovi

Pentru blat:
180g făină
½ plic praf de copt
puţină sare
puţină scorţişoară
100ml lapte
1 linguriţă oţet
3 ouă
65g unt (topit)
75g zahăr
75g zahăr brun
120g morcovi
35g nucă măcinată

Pentru umplutură:
125g cremă de brânză
puţin zahăr pudră

Ha ha... nu ştiu cum sunteţi voi, dar eu iubesc morcovii. Cu pasiune! (cred că e o chestie din copilărie – mama îmi făcea suc, bunica îi creştea în grădină şi îi mâncam cruzi, cu o poftă deosebită)
Aşa că, da... folosesc morcovi cum şi când pot şi vă propun şi vouă această reţetă.

Se dau prin sită făina (poate fi și integrală), praful de copt, puțină sare și foarte puțină scorțișoară.
Separat, se amestecă laptele (poate fi și de migdale sau fistic) cu oțetul, ouăle, untul topit, zahărul și zahărul brun.
Se adaugă puțin câte puțin ingredientele uscate în amestecul umed, încorporându-le bine. La final, se adaugă morcovii rași (sau tocați) și nuca măcinată.
Se adauga morcovii rasi (sau tocati) si nuca macinata
Se toarnă într-o tavă rotundă, unsă cu puțin unt și tapetată cu făină, și se introduce în cuptorul preîncălzit la 170°C, timp de 25-30 minute. 
După ce se răcește blatul, se va tăia în jumătate și se va unge partea de jos cu crema de brânză (mixată în prealabil cu zahărul pudră), apoi se va presa peste ea cea de-a doua jumătate. În stil sandviş. ;-)

Este o prăjitură cu morcovi atipică şi am testat mai multe variante până să ajung la ea. Ce e interesant? Gusturile pământiu şi proaspăt ce se amestecă, având totodată o textură pufoasă şi uşor umedă.
Potrivită mai ales primăvara şi toamna!

You May Also Like

0 comments