Prăjitură cu mure şi ricotta

by - 02:53

Prajitura cu mure si ricotta

Cum este atât de cald vara asta, chiar şi la Braşov, cuptorul e rar pornit. Astăzi însă, când s-a mai lăsat seara, am zis să coc o prăjitură numa’ bună de final de iulie. Mai ales că s-au copt deja în multe locuri murele. Pe acestea le-a luat Marcel din Lunca Frumoasă, Buzău, de la o doamnă blândă ce le culesese din curtea ei – atât de dulci şi aromate!

Să nu mă iau cu vorba, ci să vă spun ingredientele:

 

Pentru umplutură:

300g ricotta (sau urdă)

120g zahăr

 

Pentru blat:

3 ouă

100g zahăr

200g mure + mure pentru ornat

40g unt (la temperatura camerei)

1 plic zahăr vanilat

280g făină

½ plic praf de copt

 

La început, am amestecat ricotta (sau urda) cu zahărul şi am lăsat-o la frigider, cât am pregătit amestecul pentru blat.

Am bătut ouăle cu zahărul până când am obţinut o compoziţie spumoasă. Apoi, am adăugat murele date prin blender, untul, zahărul vanilat, făina şi praful de copt. 

Am dat murele prin blender

Am amestecat cu o lingură de lemn şi am turnat într-o formă rotundă (diametru: 20cm) cu fund detaşabil, unsă cu unt şi tapetată cu făină pe margini şi cu hârtie de copt aplicată pe baza tăvii.

Aluatul finalizat

După 25 minute de coacere în cuptorul preîncălzit la 190°C, am lăsat blatul să se răcească. Doar apoi Marcel l-a tăiat în două. Am folosit 2 treimi din umplutură pentru a uni jumătăţile şi 1 treime pentru a acoperi prăjitura… peste care au mai venit murele întregi păstrate cu nerăbdare.

Cald, din cuptor

Şi ce mai culoare am obţinut… aaaah, şi are gust de mure! J

You May Also Like

0 comments