8 trucuri pentru deserturi faine

by - 20:31

 Voi începe o mini-serie de sugestii pentru prepararea deserturilor. Este bazată pe experienţa mea şi sper să vă placă şi să vă folosească.

 

1. Scoateţi ouăle la încălzit înainte de a le folosi. Astfel, vă veţi asigura că le veţi putea bate bine pentru bezele şi spume şi încorpora bine în aluatul de ecler sau profiterol. 

Pavlova cu coacaze rosii

2. Cafeaua scoate în evidenţă aroma ciocolatei. Aşadar, adăugaţi o linguriţă de cafea măcinată în deserturile cu multă ciocolată.

Granita al caffè

3. În cazul oricărei reţete ce necesită coacere, este bine să aveţi o marjă de 20°C, în plus sau în minus. Testaţi-vă bine cuptorul!

Mic dejun sicilian

4. Folosiţi unt în loc de ulei de floarea-soarelui [în raport de 1:1 funcţionează perfect]. Mie-mi mai place, chiar şi în reţetele non-vegane, să folosesc ulei de cocos. Este uleiul meu preferat.

Desert cu banane sri lankeze

5. Pentru a bate bine smântâna pentru frişcă, răciţi în congelator vasul şi/sau paletele mixerului utilizat.

Trileqe de ziua mea, acum mai multi ani

6. Grişul face ca umplutura să nu curgă. De exemplu, dacă vă hotărâţi să faceţi o cassata la cuptor (seamănă ca umplutură cu cea din imagine), amestecaţi şi câteva linguri de griş în umplutura de ricotta.

Cassata

7. Pentru ca toate bunătăţurile voastre coapte să fie mai crocante, ungeţi formele în care le coaceţi cu unt sau ulei şi presăraţi griş pentru ca ele să fie mai pufoase.

Strudel cu sos de vanilie

8. Când faceţi aluatul de chou şi adăugaţi ouăle pe rând, nu vă sfiiţi să vă ajutaţi de mixer. Va ieşi mult mai pufos.
Profiterol in Istanbul

You May Also Like

0 comments