Biscuiţi vegani cu banane

by - 02:43

 Biscuiti vegani cu banane

 

Eu sunt vegetariană. Ovo-lacto-vegetariană. De la 3 ani. Pur şi simplu m-am oprit din a consuma carne. Asta nu înseamnă că nu îi respect pe cei care o fac sau pe cei care sunt vegani. Pentru că eu sunt undeva la mijloc. J Am însă momente când îmi pică tare bine mâncarea vegană.

Dovadă sunt aceşti biscuiţi, pe care i-am încercat pentru prima oară acum vreo 2 săptămâni. Şi lui Marcel i-au plăcut mult, aşa că am zis că merită împărtăşită reţeta.

 

Pentru 16 biscuiţi aveţi nevoie de—

1 banană

230g făină

50g zahăr brun

1/2 plic praf de copt

1 vârf de cuţit sare

60g ulei de cocos (la temperatura camerei)

60ml lapte de cocos

esenţă de vanilie

40g bucăţele de ciocolată vegană

 

Am pisat banana, apoi am adăugat făina, zahărul brun, praful de copt şi sarea. Le-am amestecat puţin şi am continuat cu ingredientele umede – uleiul de cocos (solid, la bază; acum, la temperatura camerei), laptele de cocos, esenţa de vanilie. Am frământat puţin, cât să se combine toate ingredientele, apoi am adăugat bucăţelele de ciocolată.

Am tăiat aluatul în două şi am întins pe un fund de lemn o jumătate. Am făcut un rulou, pe care l-am tăiat în 8 „felii” egale. Din fiecare felie am făcut câte-o biluţă, pe care am turtit-o apoi pe tava pregătită cu hârtie de copt. Am procedat în acelaşi fel şi cu cea de-a doua jumătate.

De copt i-am copt 15 minute, în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Biscuitii la cuptor

Atenţie! Se termină foarte repede. :D

You May Also Like

0 comments