Chifluţe (scones)

by - 23:55

De primavara :-)

200g făină (+70g făină în funcţie de tipul folosit – atât cât va absorbi aluatul)
½ pachet praf de copt
13g sare
300ml lapte (+2 linguri)


M-am gândit că poate ar ajuta o reţetă de pâine cu praf de copt în loc de drojdie, că acesta se mai găseşte… pentru norocoşii care au şi făină!
Aşadar, am adăugat o secţiune de reţete noi şi proprii, testate şi încercate, unde voi mai posta.

Într-un bol, amestecați făina cu praful de copt, apoi adăugați sarea și laptele (la temperatura camerei, puțin câte puțin). Frământați, până când încorporați toată făina. În funcție de tipul de făină folosit, va trebui să adăugați până la 70g suplimentare de făină. Continuați să frământați, până obțineți un aluat pufos și nelipicios.
Continuati sa framantati, pana obtineti un aluat pufos si nelipicios

Presărați puțină făină pe blatul de lucru și scoateți aluatul din bol. Frământați-l încă puțin, apoi împărțiți-l in două bucăți egale. Concentrându-vă asupra primei bucăți, întindeți-o cu un sucitor, apoi pliați aluatul. Întindeți din nou cu sucitorul și pliați din nou. Repetați această operațiune de 6 ori. Va ajuta la creșterea aluatului. La final, formați, cu ajutorul sucitorului, un cerc și decupați 8 triunghiuri, prin trasarea a 4 diametre pe aluat. Efectuați aceiași pași și în cazul celei de a doua bucăți.
Decupati 8 triunghiuri, prin trasarea a 4 diametre pe aluat

Așezați cele 16 triunghiuri într-o tavă mare, pe hârtie de copt. Ungeți-le cu 2 linguri de lapte, cu ajutorul unei pensule de patiserie. Introduceți tava pentru 12-15 minute în cuptorul preîncălzit la 170°C.

Notă
Pentru o variantă vegană, puteți folosi lapte de migdale sau de fistic. Dacă iubiți macul, presărați pe jumătate dintre chifluțe semințe de mac după ungerea aluatului cu lapte.

Sper că sunteţi bine şi că veţi rămâne aşa! ♥

You May Also Like

0 comments